Hotel Rogla***

V samem srcu zelenega Pohorja naravi, sredi prostranih gozdov leži na višini 1.517 metrov klimatsko letovišče Rogla. Pozimi pravljično bela pokrajina ob smučarskih užitkih ponuja tudi krpljanje, v toplejših mesecih pa je raj za pohodnike in kolesarje. Poleg skoraj neskončnih možnosti za potepanje po označenih pohodnih in kolesarskih poteh vam Rogla ponuja še sprostitev v in razvajanje v Wellness centrih Natura in Planja ter uživanje ob pristnih kulinaričnih dobrotah, med katerimi so tudi pohorski lonec, gobovo juho s pravimi jurčki, zavitek iz pohorskih borovnic, jelenov file z brusnicami in druge okusne jedi, povezane v blagovno znamko Okusi Rogle.

 

Hotel Rogla*** na Rogli sodi med specializirano namestitev za pohodnike in kolesarje. V skladu s slovensko standardizacijo za pohodnikom in kolesarjem prijazen hotel mu pripada kategorizacija petih pohodnikov in štirih kolesarjev.

 

Prednosti namestitve
Pohorska narava vedno znova preseneča s svojimi posebnostmi. Takšna so tudi Lovrenška jezera, jezerca in barjanska okna na Pohorskem šotišču, ki glede na letni čas spreminjajo svojo barvo in velikost. V bližini Rogle se nahaja eden najstarejših razglednih stolpov v Sloveniji, do katerega vodi tudi Škratova učna pot za otroke.

Možna je izposoja pohodniške opreme, hramba, čiščenje in sušenje opreme, možnost najema vodnika, tečaj nordijske hoje.

Najbolj priporočamo
Pohorje je primerno za pohodništvo v vseh letnih časih. Pozimi se lahko preizkusite v zabavnem krpljanju. Adrenalinski odvisniki boste svoj raj na zemlji našli na zimsko-letnem sankališču Zlodejevo.

Rogla je prava izbira za vse, ki svoj življenjski slog povezujejo z aktivnim preživljanjem prostega časa v kombinaciji neponovljive narave, prijetne srednjegorske klime, številnih možnosti za šport, rekreacijo, zdravje, dobro počutje, pristne kulinarične dobrote ter nepozabna doživetja v družbi gostoljubnih in nasmejanih domačinov.

Kontakt

Unior d.d. Program Turizem

Cesta na Roglo 15

3214 Zreče

t +386 (0)3 757 61 00

f +386 (0)3 576 24 46

e rogla@unitur.eu

www.unitur.eu

Nastanitev

Tople in hladne jedi, ki jih je mogoče prilagoditi potrebam športnikov.

Alternativna ponudba

Tečaj nordijske hoje

Ponudba za pohodnike

V hotelu si lahko izposodite pohodniško opremo

Omogočajo hrambo, čiščenje in sušenje opreme

Možnost najema vodnika

Doživetja v bližini

Doživite Pohorje peš – Rogla

Doživite Pohorje peš in uživajte v bungalovih Rogla. Program vključuje tri pohode.

Pohodniški vikendi v Termah Snovik

Terme Snovik so odlično izhodišče za različne vrste pohodov, saj okolica Tuhinjske doline nudi več kot 80 km pohodniških poti, primernih tako za družine kot zahtevnejše pohodnike.

Nastanitve v bližini