Alpe Adria Trail

Avstrija, Slovenija in Italija, tri dežele, tri kulture, tri različne pokrajine, vse pa združuje Alpe Adria Trail.

Pot se začne na avstrijskem Koroškem pod vznožjem najvišje avstrijske gore Velikega Kleka in vstopi v Slovenijo čez Karavanke, kjer pokrajina preide v divji apneniški svet. Alpe Adria Trail vodi čez prelaz Vršič in po dolini reke Soče v osrčje te prvobitnosti. Pri Kobaridu se dvigne do planine Kuhinja pod Krnom, nadaljuje proti Tolminu, kjer na Kolovratu zapusti alpsko vzdušje in v Furlaniji-Julijski krajini še tretjič spremeni svoj značaj, tokrat v mediteranskega. V Brdih in na Krasu pot ponovno zavije v Slovenijo, a se kmalu vrne v Italijo, dokler se v Miljah pri Trstu ta veliki pohod po treh deželah ne konča.

Daljinska pot Alpe Adria obsega 37 etap s karseda majhno višinsko razliko. V ospredju so užitki ob čudoviti naravi in okusi ob slastni kulinariki. Skozi vse tri dežele je v okviru Alpe Adria Trail speljanih še šest etap, povezanih v krožno šestdnevno turo.

Čas hoje

7 dni v Sloveniji (v celoti 33 dni) - 6 ur dnevno

Dolžina poti

145 km

Težavnost

lahka do srednje težka

Smer

Grossglockner; sedlo Jepca (slovenski del) - Milje pri Trstu; Lipica (slovenski del)

Doživetja v bližini

Pohodniški/kolesarski paket Hit Holidays Kranjska Gora

Pohodniški/kolesarski paket nudi raznolike aktivnosti za posameznike ali družine. Preživite svoje počitnice aktivno!

5-dnevni pohodniški paket Kamp Koren

Vabimo vas, da z našo pomočjo v polnosti doživite dolino smaragdne Soče in mogočne vrhove nad njo. Bivanje v naših eko brunaricah ponuja udobno preživljanje prostega časa, da boste na pohodih spočiti in dobre volje.

Nastanitve v bližini