Butične kolesarske počitnice v Slovenskih Alpah

Slovenija je zelo majhna država v srcu Evrope z neverjetnimi naravnimi danosti in pestro pokrajino. Privoščite si kolesarske počitnice s kombinacijo idilične alpske kulise in zelene, trendovske Ljubljane, glavnega mesta Slovenije. Pridružite se navdušenim kolesarjem, ki so že imeli priložnost kolesariti v enem od še neodkritih kolesarskih rajev.

 

Spoznajte najlepše kotičke Kamniško – Savinjskih Alp:

• lesketajoča se gorska jezera, položne poti ob rekah, tradicionalne vasice in živahna mesta
• alpski biser Bled z otokom sredi jezera in impozantnim gradom
• zavarovano območje narave, kot je krajinski park Logarska dolina
• skok v sosednjo Avstrijo • gorski prelazi nad ledeniško dolino Jezerskega
• Kamnik in Ljubljana – živahni mesti, vsako s svojo zgodbo
• odlična domača kulinarika, družinsko vodene turistične kmetije, butični hoteli ali glamping lokacije

 

PROGRAM:

1. dan: prihod v Slovenijo Nastanitev v izbrani nastanitvi in počitek. Čas za ogled srednjeveškega mesteca Kamnik, ki leži v naročju gora, ki nas pozdravljajo v ozadju. Pred večerjo sprejem in predstavitev programa s strani lokalne turistične agencije.

2. dan: Kamnik – Luče in reka Savinja Prvi del gorske pravljice Začetek vaših počitnic pričnete s kolesarjem prijaznim vzponom na sedlo, ki povezuje dve gorski dolini. Sledi uživaški spust po neprometnih lokalnih cestah do gorske vasice Luče, ki se skriva med hribi in reko Savinjo, eno od najčistejših rek v Sloveniji.

3. dan: Luče – krajinski park Logarska dolina Tri doline, tri zgodbe o sožitju človeka in narave Za mnoge je Logarska dolina ena najlepših alpskih dolin v Evropi. Slikovita cesta nas do nje popelje mimo naravne znamenitosti: Igle, 40 metrov visokemu impozantnemu skalnemu osamelcu, ki ga od matične stene loči le ozka razpoka. Iskalci lepih mest za pravo fotografijo lahko turo podaljšajo do Robanovega kota, prvo izmed treh dolin v krajinskem parku. Lep kolesarski dan zaključimo z obiskom osrednje doline, ki se zaključi z veličastnim slapom Rinka.

4. dan: Logarska dolina – skok v Avstrijo - Jezersko 360° razgledi na vse sosednje gorske verige. Nepozabno! Pred nami je najbolj zahteven, a hkrati tudi najbolj slikovit odsek poti. Vzpon na dva razgledna sedla, lahko poljubno skrajšamo s prevozom. Ko se boste naužili razgleda, sledi uživaški spust po neprometni gorski cesti vse do vaše nastanitve v dolini.

5.dan: Jezersko Dan za počitek Dan, bolj namenjen počitku ali raziskovanju ledeniške doline Jezerskega, peš ali na kolesu. Spoznavanje dediščine in tradicije prijaznih domačinov na enem od organiziranih izletov ali pa zgolj poležavanje ob jezeru in občudovanje ostenij Kamniško Savinjskih Alp, ki se dvigajo v ozadju.

6. dan: Jezersko – Preddvor - Bled Podoba raja Spustite se po ozki soteski reke Kokre, sledi počitek ob jezeru Črnjava, nato pa nadaljujete v smeri Julijskih Alp in Triglavskega narodnega parka. Neverjetno lepo ledeniško jezero, cerkev na majhnem otoku sredi jezera in srednjeveški grad zgrajen na 100 metrski pečini nad jezerom, so glavni razlogi zakaj je Bled za mnoge eden najlepših in izjemnih alpskih resortov v Evropi.

7. dan: Bled – Ljubljana Majhna, a lepa prestolnica Slovenije Kolesarska povezava do prestolnice nam odkrije povsem novo podobo Slovenije. Zelena polja in ravnice preko katerih se vijejo umirjene reke. Ljubljana je ena najmlajših in ena bolj živahnih evropski prestolnic. Mesto baroka in Art Nouveau s srednjeveškim starim mestnim jedrom in vrsto mostov, ki se raztezajo preko Ljubljanice. Odlična destinacija za zaključek vaših počitnic.

8. dan: Slovo Transfer do letališča ali železniške postaje ali podaljšanje počitnic.

 

Cene v 2017

- V EUR na osebo pri min. 2 osebah
- Doplačilo, če potuje le ena oseba: 170 EUR.
- Termini: možen dnevni prihod od 15. maja do 15. oktobra 2017.
- Vključene storitve: 7 x nočitev v sobah s tušem/WC, 7 x nočitev z zajtrkom, prevoz prtljage med nastanitvami, prevozi do izhodiščnih točk tur, turistična taksa, podrobni opisi poti (road book), zemljevid z označenimi trasami tur, gps sled. Možnost organizacije večerje na večih lokacijah

 

Težavnost: 2 nivoja na izbiro glede na vaše sposobnosti
Traso bodo zaradi nekaterih gorskih prelazov, z dih jemajočimi razgledi, na kolesu v celoti prevozili samo kondicijsko dobro pripravljeni kolesarji. Za manj izkušene kolesarje je na voljo organiziran privatni transfer ali električno kolo

Število dni

7+ dni

Doživetja v bližini

3-dnevni kolesarski paket v Apartmajih in Wellness Skok Mozirje

Ponudba vključuje: 2x najem apartmaja za 2 osebi masažna kopel v dvoje (2h) 2x zajtrk po izbiri brezplačen prostor za shranjevanje koles najema koles možnost pranja in sušenja perila možnost vodnika in načrtovanje ture po vašem izboru   Vsi gostje imajo brezplačno uporabo interneta v apartmajih ter parkiranja pred apartmajsko hišo. Cene so v evrih

Bed&Bike paket RTC Krvavec

Najvišje ležeči hotel v Sloveniji v osrčju Alp ponuja tudi paket za gorske kolesarje. Bivaj in furaj!

Nastanitve v bližini