Dravska kolesarska pot

Dravska kolesarska pot velja po naravnih lepotah in kulturni raznolikosti za eno najlepših kolesarskih poti v Evropi.

Pot vodi od izvira reke Drave pri Toblachu v Italiji, prek Avstrije v Slovenijo, skozi Dravograd, Maribor in Ptuj, vse do slovensko-hrvaške meje pri Ormožu. Pot na slovenskem delu poteka večinoma po manj prometnih lokalnih cestah ter v manjši meri po urejenih kolesarskih poteh in stezah. Zaradi različne podlage vozišča in zahtevnejšega vzpona med Podvelko in Lovrencem na Pohorju je koroški del poti primeren za bolje pripravljene kolesarje.

Dolžina poti

150 km

Težavnost

Pot je srednje zahtevna, poteka večinoma po asfaltiranih lokalnih cestah. Primerna je za turistično rekreativno kolesarjenje s treking kolesi. Pot je na terenu označena.

Smer

Toblack, Avstrija - Dravograd - Maribor - Ptuj - Varaždin

Doživetja v bližini

Kolesarski paket Golte

Paket vključuje: namestitev v standardni dvoposteljni sobi raznolik kolesarski zajtrk (obogateni kolesarski paket: musli, sadje, polnozrnata živila) in energijsko polna večerja 1 x izotonično pijačo in Vitaminska košarica v sobi prostor za shrambo kolesa, možnost pranja kolesa, možnost zgodnjega prihoda glede na razpoložljivost, brezplačna Wi-Fi internetna povezava, prevoz z nihalko (po voznem redu) Uporaba fitnes

S kolesom po Pohorju - Rogla

Užij Pohorje na popotovanju s kolesom!

Nastanitve v bližini