Kolesarjenje > Kolesarske destinacije > DEŽELA CELJSKA- MAVRICA DOŽIVETIJ

DEŽELA CELJSKA- MAVRICA DOŽIVETIJ

Mreža šestdesetih označenih kolesarskih poti povezuje lepote destinacije Dežele Celjske, ki se razprostira po Savinjski regiji in nudi vse od mirnih ravninskih poti za družine do številnih hribov za dobro pripravljene športnike. Korenine Celja segajo vse do časa Rimljanov, danes pa je največje mesto v Savinjski regiji ter tudi središče Dežele Celjske. Ta zajema stotine zanimivih vasic, kar šest termalnih zdravilišč ter tisto najbolj zanimivo za kolesarje – neštete maloprometne ceste ter kolesarske poti.

S kolesom pa morete obvezno obiskati Dobrno ter tamkajšnjih 5 srednje zahtevnih in zahtevnih poti, ki vas popeljejo po tamkajšnjem podeželju ter seveda do toplic.
Zreško Pohorje z Roglo in Termami Zreče je zeleno srce turistične regije, ki se ponaša z obilico kvalitetnih hotelskih in apartmajskih namestitev ter izjemno ponudbo turističnih kmetij. Kolesarji boste uživali v neokrnjeni naravi, srednjegorski blagi klimi, številnih označenih in neoznačenih kolesarskih trasah, ki jih boste odkrivali tudi s pomočjo sodobnih navigacijskih pripomočkov. Skok na Roglo bo prav tako poplačan – z zabavanjem v tamkajšnjem kolesarskem parku

Doživetja v bližini

Namestitve v bližini