Kranjska Gora

Hitreje in razgibano si lahko okolico Kranjske Gore ogledujete na kolesu. Odločite se lahko za lenobno vrtenje pedal ali pa za zahtevnejše izlete v osrčje alpskih dolin.

V ta namen smo izdelali zemljevid z označenimi kolesarskimi potmi v Zgornjesavski dolini, v katerega je vrisanih in v naravi označenih več kakor 200 km kolesarskih poti. Karta prijazno opozarja tudi na znamenitosti, ki so vredne ogleda, ter ponuja temeljit in morda najprivlačnejši način spoznavanja tega dela Slovenije. Dobite jo lahko v vseh turističnih informacijskih centrih v Kranjski Gori, Mojstrani in Ratečah.

Na kolesarski poti treh dežel s pričetkom na tromeji z Avstrijo in Italijo lahko skozi dolino Radovne skočite tudi na Bled. Z urejenih kolesarskih poti pa se lahko podate tudi na številna brezpotja. Tisti pravi kolesarji pa se bržkone ne boste odpovedali vzponu na najvišji slovenski prelaz – 1611 m visoki Vršič. S kolesom se lahko podate tudi okoli Julijskih Alp. Krožna kolesarska pot vodi iz Kranjske Gore prek Bleda, Bohinja, Tolmina, Kobarida, Bovca in Vršiča nazaj v Kranjsko Goro. Celoten krog, ki je dolg 232 km, lahko prekolesarite v petih etapah oziroma petih dneh. Vsem adrenalina željnim je v Kranjski Gori na voljo kolesarski park.

 

Kolesarske ture in poti

  • Skupna dolžina: več kot 200 km
  • Število vseh tur: 15
  • Označene poti: 15
  • Najnižja in najvišja točka: 571- 1.618 m.n.v.

 

Informacije

TIC Kranjska Gora

Kolodvorska ulica 1c

4280

Kranjska Gora

t 386 (0)4 580 94 40

e [email protected]

www.kranjska-gora.si

Doživetja v bližini

Pohodniški/kolesarski paket Hit Holidays Kranjska Gora

Pohodniški/kolesarski paket nudi raznolike aktivnosti za posameznike ali družine. Preživite svoje počitnice aktivno!

Kolesarsko-pohodniški paket Kranjska Gora

Obiščite očarljivo alpska vas Podkoren, ki je 2 kilometra oddaljena od Kranjske Gore in je znana kot biser gorenjske arhitekture dediščine. Leži ob izviru Save Dolinke, skrita med Karavankami in Julijskimi Alpami, ter na robu Triglavskega narodnega parka.

Nastanitve v bližini