Posavje

Privoščite si kolesarjenje po slikovitem posavskem podeželju, ki je primerno tako za družinski kolesarski potep poln doživetij, kot za gorske in cestne kolesarje ter zahtevnejše rekreativce.

Osrednji del Posavja predstavljata dolina reke Save in Krško-Brežiška ravan, ki se na jugu preko goric dviguje do Gorjancev, na severu pa vse do Posavskega hribovja. Osojne lege hribovja so večinoma poraščene z gozdovi, na prisojnih legah gričevij domujejo vinogradi in sadovnjaki.

Izbirate lahko med 50 kolesarskimi turami, dolgimi od 16 do 60 km, ki so del 1500 km dolge kolesarske mreže. Na kolesarskih potepih odkrivate naravne in kulturne znamenitosti. Poti vas vodijo mimo ali kar preko vinogradov, zato je okušanje dobrega vina skoraj obvezno, doživeli pa boste tudi pristno lokalno gastronomsko ponudbo. Po kolesarskem izletu se prileže še sprostitev v bližnjih termah. Za udobnejše raziskovanje podeželja in regije lahko najamete tudi e-kolesa.

Kolesarske ture in poti

  • Skupna dolžina: 1.500 km
  • Število vseh tur: 50
  • Označene poti: 0
  • Najnižja in najvišja točka: 140 – 1023 m.n.v.

Informacije

TIC KRŠKO

CKŽ 46

8270

Krško

t +386 (0)51 655 936

e [email protected]

www.visitkrsko.com

Doživetja v bližini

Kolesarska tura iz raških vinorodnih gričev v Kostanjevico na Krki

Slikovita kolesarska tura od vinorodnih gričev na Raki v Kostanjevico na Krki. Pot je zasnovana tako, da okusite tradicionalne jedi pripravljene iz čebule in cviček.

KoIesarski programi v Hotelu Triglav na Dobrni - 4 dnevni program

Videli boste Dobrno in okoliš. Podajte se na aktivni kolesarski izlet.

Nastanitve v bližini