Enodnevna tura: drežniški slapovi

 

Težavnost: lahka/srednje težka

Skupaj vzpona in spusta: 800m

Čas hoje: 6-7 ur

 

Pot vas vodi iz Drežnice po poti miru, prijateljstva in ustvarjalnosti proti Koseču. Ob strugi Ročice po makadamski poti do slapov Sopota in Krampež. Od tam naprej mimo razgledne točke »na malih skalah« proti slapu Curk. Od Curka se pot spušča skozi vasi Drežniške ravne in Magozd proti slapu Kozjak. Od tam mimo ostalin 1.sv. vojne nazaj v Drežnico.

Ob poti se lahko okrepčate v Kampu Koren in se za povratek v Drežnico odpravite po Huljevi poti čez Ozben, ki pa je za zaključek ture bolj zahtevna saj je strmejša in predstavlja dodatnih 150m vzpona.

Več informacij

Gostišče Jelkin Hram ***

Klavdij Rakušček s.p.

Drežnica 30, 5222 Kobarid

 

T: +386 5 3848 610

G: +386 41 953 370

W: www.jelkin-hram.com

E: [email protected]

Doživetja v bližini

Enodnevna tura: Koseška korita

Težavnost: lahka Skupaj vzpona in spusta: 180m Čas hoje: 2-3 ure   Pot vas pelje iz Drežnice po poti miru, prijateljstva in ustvarjalnosti proti Koseču. Nato zavijete desno navzdol mimo cerkvice Sv. Justa iz 14. stoletja. Pot vas nato vodi po stezi v soteske Koseških korit… krožno pot zaključite s povratkom na cesto Drežnica-Koseč.

Enodnevna tura: Krasji vrh

Težavnost: lahka Skupaj vzpona in spusta: 950m Čas hoje: 3 ure vzpon, 2 ure spust   OPIS POTI: S parkirišča nad Drežniškimi Ravnami nadaljujemo po makadamski cesti, ki ima nekaj bližnjic. Pot se zmerno vzpenja po pobočjih poraslih z gozdom. Pot nas pripelje do razpotja na višini 1450m. Nadaljujemo desno v smeri snežne jame (levo

Nastanitve v bližini