Terme Snovik – Budnarjeva domačija – Stari grad – Kamnik – Terme Snovik

To je pot, na kateri boste spoznali kamniško zgodovino.

Začeli bomo v Termah Snovik, kjer kmalu sledi dolg, a zmeren vzpon proti Zgornjim Palovčam. Tam stoji 350 let stara Budnarjeva domačija, ki je preurejena v živo muzejsko hišo. Tu se pot prične spuščati proti Kamniku. Pri odcepu za Stari grad lahko zavijemo desno in obiščemo še ruševine nekoč mogočne utrdbe, ki danes slovi kot prečudovita razgledna točka.

Pri spustu v dolino je potrebna izjemna previdnost, saj je pot ovinkasta, zaradi naklona pa so hitrosti lahko zelo visoke.

Čas poti

3 h

Dolžina poti

29 km

Težavnost

4/5

Doživetja v bližini

Butične kolesarske počitnice v Slovenskih Alpah

Privoščite si kolesarske počitnice s kombinacijo idilične alpske kulise in zelene, trendovske Ljubljane. Uživajte v pogledih na lesketajoča se gorska jezera, položne poti ob rekah, tradicionalne vasice ter alpski biser Bled.

Kolesarski izlet v idilični gorenjski vasici

Hotel Ribno leži v neposredni bližini Bleda, v idilični gorenjski vasici, po kateri je dobil svoje ime. Njegova lega na robu smrekovega gozda, kjer lahko prisluhnete žvrgolenju ptic, navdušuje vse, željne miru in sprostitve v tesnem stiku z naravo. Hotel je odlična izhodiščna točka za pohodniške in kolesarske ture, za ribarjenje, adrenalinska doživetja ter druge

Nastanitve v bližini