Butične pohodniške počitnice v Slovenskih Alpah

Vzhodni del alpskega loka se zaključi z enim od najbolj ohranjenih naravnih območij v Evropi. Dobrodošli v Slovenskih Alpah, ki so pravi raj za pohodnike. Če razmišljate o aktivnih, a uživaških pohodniških počitnicah z idilično alpsko kuliso, romantičnimi planinami in neverjetnimi razgledi, bo to prava tura za vas.

 

Sprehodite se po najlepših kotičkih Kamniško – Savinjskih Alp in doživite najboljše:

• zavarovano območje narave kot je krajinski park Logarska dolina

• najlepša slovenska planina z izjemnimi razgledi – Velika planina

• zelena ledeniška dolina Jezerskega

• Kamnik – prelepo srednjeveško mestece pod gorami

• odlična domača kulinarika, družinsko vodene turistične kmetije ali hoteli

• majhne tradicionalne vasice, gorska jezera in reke, planine in prostrani gozdovi

 

PROGRAM:

1. dan: prihod v Slovenske Alpe Nastanitev v izbranem hotelu ali turistični kmetiji in počitek. Pred večerjo sprejem in predstavitev programa s strani lokalne turistične agencije.

2. dan: mirna gorska dolina - Jezersko Dih jemajoči razgledi z vaše sobe že za uvod Začetek vaših počitnic pričnete s krožno turo po dveh alpskih dolinah Ravenske in Makekove Kočne, ki vas stalno razvajata s panoramskimi razgledi na ostenja Kamniško-Savinjskih Alp. Turo lahko zaključite ob romantičnem jezeru in požirku hladnega piva. Možnost podaljšanja ture do legendarne planinske postojanke Češka koča.

3. dan: krajinski park Logarska dolina Dolina, ki daje navdih Za mnoge je Logarska dolina ena najlepših alpskih dolin v Evropi. Sprehajalna pot po Logarski dolini vas bo skozi zanimive dele krajinskega parka ob le rahlem vzponu pripeljala do veličastnega slapu Rinka. Med potjo boste lahko spoznavali dediščino in tradicijo prijaznih domačinov, v tem odmaknjenem gorskem kotičku. Možnost podaljšanja ture do planinske koče, ki se nahaja v slikoviti dolini nad slapom.

4. dan: razgledni vrh Strelovec Planine, gozdovi in 360° razgledi na vse sosednje gorske verige. Nepozabno! Današnja tura vas bo vodila prek tipičnih planin do travnatega razglednega vrha Strelovca. Odlična lokacija za piknik in počitek. Ko se boste naužili razgleda, sledi uživaški spust po gozdnih vlakah vse do vaše nastanitve v dolini.

5.dan: Luče in reka Savinja Dan za počitek ob reki Savinji Dan, bolj namenjen počitku in raziskovanju ob reki Savinji. Do kraja Luč, kjer smo nastanjeni, nas vodi kratka, a atraktivna pot, ki jo pričnemo pri naravni znamenitosti Igli, 40 metrov visokemu impozantnemu skalnemu osamelcu, ki ga od matične stene loči le ozka razpoka.

6. dan: Velika planina Čarobna pastirska vasica Velika planina zaradi izjemnih razgledov ter ohranjene pastirske dediščine velja za najlepšo slovensko planino. Na planini je najbolj živahno poleti, ko pastirji priženejo živino in skupaj s travniškim cvetjem, tipično arhitekturo pastirskega naselja in neverjetnimi razgledi, ustvarijo prav posebno krajino. Planino zapustite s pomočjo nihalke, sledi raziskovanje srednjeveškega mesteca Kamnik.

7. dan: Preddvor Jezero, grad in vaše slovo od gorskega kraljestva Nad dolino reke Kokre pričnemo z vzponom do cerkve sv. Jakoba, ki je v času turških vpradov služila kot utrdba. Zaradi enkratnih razgledov je danes popularna točka planincev. Sledi spust do jezera Črnava, ki v poletnih mesecih kar kliče po tem, da se v njem tudi osvežite.

8. dan: Slovo Transfer do letališča ali železniške postaje ali podaljšanje počitnic z ogledom Bleda ali Ljubljane.

 

Cene v 2017

- V EUR na osebo pri min. 2 osebah
- Doplačilo, če potuje le ena oseba: 120 EUR.
- Termini: možen dnevni prihod od 15. maja do 15. oktobra 2017. Rezervacija glampinga možna zgolj v poletnih mesecih od 15. junija do 15. septembra
- Vključene storitve: 7 x nočitev v sobah s tušem/WC, 7 x nočitev z zajtrkom, prevoz prtljage med nastanitvami, prevozi do izhodiščnih točk tur, turistična taksa, podrobni opisi poti (road book), zemljevid z označenimi trasami tur, gps sled. Možnost organizacije večerje na več lokacijah.

 

Težavnost: 2 nivoja na izbiro glede na vaše sposobnosti
Ture so lahke in skrbno izbrane, brez izpostavljenih mest in tako primerne tudi za manj izkušene ali povprečno pripravljene pohodnike. Trase poti večinoma potekajo po gozdnih vlakah in poteh ter planinah, brez res strmih vzponov in spustov. Za bolj izkušene pohodnike pa je možno nekatere ture podaljšati, s tem se poveča tudi težavnost.

Število dni

7+ dni

Cena

675 €

Doživetja v bližini

4-dnevni pohodniški paket za 4 osebe v apartmajih Skok Mozirje

Možnost individualnega pohoda po planoti Golte, Menini planini ali skok do treh prečudovitih dolin: Robanov kot, Matkov kot in Logarska dolina.

Pohodniški vikendi v Termah Snovik

Terme Snovik so odlično izhodišče za različne vrste pohodov, saj okolica Tuhinjske doline nudi več kot 80 km pohodniških poti, primernih tako za družine kot zahtevnejše pohodnike.

Nastanitve v bližini