Pohodniške destinacije

Doživite veselje in povezanost ljudi med gibanjem. Tu se začenja mogočna veriga Alp, tam se dviguje skrivnostno Dinarsko gorstvo, pod zemljo se razpredajo kraške jame. Povsod valovijo vinski griči, kot preproga se razprostira panonska ravnica, vedno diši slan objem Jadranskega morja. Slovenija je na 20.000 km2 tako raznolika, da je vsak korak vedno nova zgodba, novo doživetje in nov občutek. Stopite po najvišjih gorah, po sredogorju in nižinah, po poteh kulturne dediščine, ki je v Sloveniji tako pisana, kot je njena pokrajina.

Zemljevid

Izberite regijo

Priporočene destinacije

Julijske Alpe – dolina Soče – Bovec

Na eni strani najvišji vrhovi Julijskih Alp, na drugi smaragdna pot reke Soče. To je Bovec, vedno športno razpoloženo mestece, ki navdušuje z aktivnostmi na prostem.

Kamniško-Savinjske Alpe – Kamnik

Podajte se skozi strme grape na prostrane gorske pode in sedla, kjer iz planinskih koč diši po dobrotah. Nad Kamnik vabijo planine, prežete s planšarsko tradicijo in bistra Kamniška Bistrica.

Julijske Alpe – Kranjska Gora

Kranjska Gora v osrčje kraljestva Zlatoroga vabi vse, ki ste željni odkrivanja narave. Podajte se visoko in višje, skozi gorska okna, čez prelaze in prevale.