Slovenija kolesari

V letu 2017 z gibanjem SLOVENIJA KOLESARI že sedemnajsto leto uspešno širimo slovenske kolesarske vrste. Vedno več nas je in vse več časa namenimo kolesarjenju, kar utrjuje naše zdravje in prispeva k našemu dobremu počutju.

Pridružite se nam tudi vi in povabite še vaše prijatelje ter znance!

 

Odlično izpeljane prireditve so zagotovilo za nepozabna doživetja, tekmovalne užitke, druženja in nova poznanstva. Obenem pa spoznavamo tudi našo kulturno in naravno dediščino ter odkrivamo lepote naše dežele. S tem, da se odločimo sodelovati na vsaj PETIH prireditvah, vključenih v akcijo SLOVENIJA KOLESARI, rekreativni kolesarji najlepše promoviramo kolesarjenje in skrb za naše zdravje, hkrati pa prispevamo tudi k razvoju turizma na sončni strani Alp.

 

DOGODKI V OKVIRU GIBANJA SLOVENIJA KOLESARI:

IXS Evropski pokal v DH

5. - 7. 5. 2017

[email protected]
www.berghi.si

 

Trail Days, Kranjska Gora

26. - 28. 5. 2017

[email protected]
www.berghi.si

 

Trans Julius, Outdoor Soča Festival, Outdoor Bohinj Festival

22. - 25. 6. 2017

www.bohinj.si

 

Rekreatur, Kranj - 24 urni vzpon na Martnico

2. – 3. 6. 2017

[email protected]

www.rekreatur.si

 

Kolesarski maraton Junaki vinogradov

6. 6. 2017

[email protected]www.brda.si

 

Maraton Franja

9. - 11. 6. 2017

[email protected] www.franja.org

 

Black Hole Koroška

22. - 30. 7. 2017

[email protected]

www.blackhole-bikefest.com

 

Bled bike festival

25. - 27. 8. 2017

www.bledbikefestival.com

 

Seaalps

14. - 17. 9. 2017

www.sealps.com

 

Istrski kolesarski maraton

24. 9. 2017

www.istrski-maraton.si

 

Brošura z datumi vseh festivalov kolesarjenja v sklopu pojekta Slovenija kolesari, ki se bodo po Sloveniji odvijali letos, je dostopna tukaj: PDF.

 

NAVODILA

Kolesar, ki se želi potegovati za priznanje »Slovenija kolesari«, se mora udeležiti najmanj PETIH prireditev. Obvezno je sodelovanje na sklepni prireditvi v nedeljo, 8. 10. 2016 v Dobrovniku. Vsak udeleženec naj na vsaki prireditvi zahteva od organizatorja, da mu ta udeležbo potrdi z žigom na temu namenjeni zadnji – EVIDENČNI STRANI te zgibanke. Na sklepni prireditvi v Izoli je potrebno potrjeno in pravilno izpolnjeno EVIDENČNO STRAN odtrgati in oddati organizatorju. Med udeleženci sklepne prireditve, ki bodo oddali pravilno izpolnjeno evidenčno stran, bodo izžrebane lepe nagrade pokroviteljev akcije.

Še posebno želimo, da se akciji priključi čim več družin. Vabimo Vas, da se akcije udeležijo vsaj trije člani vaše družine. Na sklepni prireditvi morajo družine speti svoje pravilno izpolnjene evidenčne strani in jih oddati organizatorju. Družine, ki bodo zadostile kriteriju, prejmejo posebno priznanje akcije »SLOVENIJA KOLESARI«.

Vsi udeleženci, ki bodo osvojili priznanje bodo objavljeni na spletni strani www. kolesarska-zveza.si v in www.olympic.si priznanja pa prejmejo po pošti. Organizator mora zagotoviti (najmanj 10%) popust pri plačilu startnine za imetnike članske izkaznice ali licence Kolesarske zveze Slovenije. OPOZORILO: Organizator si pridržuje pravico spremembe datuma ali odpovedi prireditve, zato priporočamo, da pred prireditvijo preverite izvedbo le-te pri organizatorju.

<

Doživetja v bližini

Bed and Bike paket

Najvišje ležeči hotel v Sloveniji v osrčju Alp ponuja tudi paket za gorske kolesarje.

Bed&Bike paket RTC Krvavec

Najvišje ležeči hotel v Sloveniji v osrčju Alp ponuja tudi paket za gorske kolesarje. Bivaj in furaj!

Nastanitve v bližini