3-dnevni izlet s pohodi po cerkljanskih vrhovih

POHODNIŠKI PAKET ZA ZAKLJUČENE SKUPINE: 15. 4. – 30. 10. 2017

Narava se prebuja, trava ozeleni in ptički pojejo… Misli nas že kar same ponesejo v sončne hribe, kjer lahko občudujemo pogled na vse lepote, ki nam jih ponuja narava. Če že komaj čakate začetek pohodniške sezone, imamo odličen predlog kako z njo kar najbolje začeti. Vstopite v novo planinsko sezono z izleti po Cerkljanskih vrhovih, kjer se boste po naporni hoji lahko sprostili v termalni vodi. Naj bo vikend v Cerknem začetek pestre pohodniške sezone.

Dan 1: Prihod v hotel v popoldanskih urah. Po namestitvi v sobah lahko uživate v termalnem bazenu, se razvajate v wellness centru (doplačilo) v savni, na masažah ali pa okrepite pljuča v solni sobi.

Dan 2: Po okrepčilnem zajtrku se boste lastnim prevozom odpravili do izhodiščne točke, kjer vas bo čakal vodnik. Najprej se boste odpravili na Blegoš, ki je s 1562 metri drugi najvišji vrh Škofjeloškega hribovja. Na vrhu boste uživali v prekrasnem razgledu na občudovanja vredne Julijske Alpe, Karavanke in Kamniško Savinjske Alpe. Odprl se bo lep razgled na Polhograjsko hribovje, Porezen, Ratitovec, Mladi in Stari vrh. Med občudovanjem gora boste že lahko naredili pohodniški načrt za to pomlad. Ob sproščanju v neokrnjeni naravi si boste privoščili malico, nato pa se zadovoljni z vzponom počasi spustili v dolino. Prost večer za uživanje v termah in drugih hotelskih storitvah.

Dan 3: Po zajtrku in odjavi iz hotela nas čaka vzpon na Porezen, najvišji hrib Cerkljanskega hribovja. Vodič vas bo počakal na prej dogovorjeni izhodiščni točki, do kamor se boste pripeljali z lastnim prevozom. Po približno dveh urah hoje po delno golem pobočju, ki omogoča lepe razglede že na poti, boste prišli na vrh, do spomenika NOB, kjer se boste spomnili na žrtve 2. svetovne vojne. Na 1630 metrih boste lahko uživali v neskončnem pogledu na Tržaški zaliv, Spodnje Bohinjske gore in Triglav ter Karavanke in Kamniško Savinjske Alpe ter privoščili malico. Po počitku se boste z vodičem vrnili v dolino.

Cena: 3 dni/2 noči: 76 € na osebo.

Cena vključuje:

- 2x nočitev s polpenzionom v dvoposteljni sobi v Hotelu Cerkno

- Vodenje na pohodih

- Brezplačen vstop v terme in fitnes

- 50 % popust na vstop v savno

Doplačila:

- Turistična taksa: 1,15 €

- Enoposteljna soba/noč: 8,50 €

- Zavarovanje 0,22 €/osebo/noč

Število dni

3 dni

Cena

76 €

Več informacij

Hotel Cerkno

Sedejev trg 8

5282 Cerkno

t +386 (0)5 374 34 00

f +386 (0)5 374 34 33

e [email protected]

www.hotel-cerkno.si

www.ski-cerkno.com

Doživetja v bližini

Na Triglav s Cerknega

  dan prihod v pohodniško specializiran Hotel Cerkno *** dan transfer v vas Poče in potem strm vzpon na vrh Porezna , 3 ure, kjer se v planinski koči odžejamo, nato spust na sedlo Petrovo Brdo, 2 uri, kjer v planinski koči prespimo. dan strm vzpon na vrh Črne prsti 4 ure, nadaljujemo po grebenu

7-dnevni paket - Občudujte Cerkljansko z vrhov Porezna, Kojce, Blegoša, …

Vabimo vas, da spoznate pestrost pokrajine, ki sta jo skozi dolga stoletja tako skrivnostno oblikovali narava in pridna človeška roka.

Nastanitve v bližini