Na Triglav s Cerknega

 

  1. dan prihod v pohodniško specializiran Hotel Cerkno ***
  2. dan transfer v vas Poče in potem strm vzpon na vrh Porezna , 3 ure, kjer se v planinski koči odžejamo, nato spust na sedlo Petrovo Brdo, 2 uri, kjer v planinski koči prespimo.
  3. dan strm vzpon na vrh Črne prsti 4 ure, nadaljujemo po grebenu južnih bohinjskih gora med številnimi alpskimi rožami do Vogla, kjer prespimo v koči Merjasec.
  4. dan prečimo pobočja po bohinjskimi gorami do planinske koče na Komni, 4 ure. Nadaljujemo malo gor, malo dol do koče pri Triglavskih jezerih, 3 ure. Prespimo.
  5. po dolini sedmerih triglavskih jezerih se vzpnemo do planinske koče na Doliču, 3 ure in nadaljujemo na vrh Triglava, 2 uri. Nato nas čaka spust do planinske koče Planika, 2 uri in še 1 in pol ure do Vodnikove koče. Prespimo.
  6. dan spust v Staro Fužino ob Bohinjskem jezeru.

Število dni

6 dni

Več informacij

Info: Pohodništvo& kolesarjenje GIZ, Dimičeva 13, 1000 Ljubljana, [email protected]

Doživetja v bližini

3-dnevni izlet s pohodi po cerkljanskih vrhovih

Če že komaj čakate začetek pohodniške sezone, imamo odličen predlog kako z njo kar najbolje začeti. Vstopite v novo planinsko sezono z izleti po Cerkljanskih vrhovih.

7-dnevni paket - Občudujte Cerkljansko z vrhov Porezna, Kojce, Blegoša, …

Vabimo vas, da spoznate pestrost pokrajine, ki sta jo skozi dolga stoletja tako skrivnostno oblikovali narava in pridna človeška roka.

Nastanitve v bližini