5-dnevni pohodniški paket Kamp Koren

Vabimo vas, da z našo pomočjo v polnosti doživite dolino smaragdne Soče in mogočne vrhove nad njo. Bivanje v naših eko brunaricah ponuja udobno preživljanje prostega časa, da boste na pohodih spočiti in dobre volje. Kobarid je eden najbolj znamenitih zgodovinskih krajev v Sloveniji, znan predvsem po bitki v oktobru 1917. Zgodovinski dogodki so predstavljeni v Kobariškem muzeju. V kraju je tudi znana sirarna Planika z muzejem sirarstva, v katerem je predstavljena večstoletna tradicija posoškega sirarstva. Poleg zgodovinske in kulturne dediščine pa je dolina Soče bogata tudi z naravnimi danostmi, ki jih lahko občudujemo tudi med hojo v gore

Prvi dan: Namestitev v eko brunaricah in pohod po Soški poti.

Izlet pričnemo po Soški poti ob smaragdni Soči z ogledom enega najlepših slapov z nekakšno podzemeljsko dvorano, katere dno zaliva tolmun modrozelene barve.

 

Drugi dan: Pohod iz Vršiča na Slemenovo špico (1911m, lahka pot, 2-3h).

S Trente na Vršič je speljana visokogorska cesta s 26 serpentinami in je najvišji slovenski prelaz visok 1611m. Od tam nas pot vodi na sedlo proti Mojstrovki, od koder imamo prelep razgled na Ajdovsko deklico v Prisanku. Od sedla vodi skoraj položna pot do Slemenove špice z malimi jezerci in najlepšim pogledom na Jalovec, Tamar in planiške skakalnice. Ob povratku se ustavimo pri spomeniku Juliusa Kugya v Trenti in si pogledamo še izvir Soče.

 

Tretji dan: Pohod iz Lepene do Krnskega jezera (lahka pot, 4-5h).

Iz Lepene je speljana široka markirana pot, ki po dobrih dveh urah in pol pripelje do največjega slovenskega visokogorskega Krnskega jezera dolgo 300m, široko 150m in globoko skoraj 18m. Nad jezerom se dviga mogočni Krn.

 

Četrti dan: Pohod iz planine Kuhinja na Rdeči rob (1913m) in do jezera v Lužnici (lahka pot, 4-5h).

Pot na Rdeči rob pričnemo v vasi Krn in gremo čez planine, kjer poleti še vedno delajo sir. Rdeči rob je dobil ime po znamenitih rdečih skalah, ki jih tvorita kamnini kredni in laporni apnenec. V bližini je majhno ledeniško jezero Lužnica, okoli katerega je nekaj zapuščenih kavern s prve svetovne vojne.

 

Peti dan: Ogled slapov na Drežniškem in zaključek bivanja.

Drežnica leži ob vznožju mogočnega Krna, njena okolica pa se ponaša s številnimi naravnimi lepotami in slapovi v neokrnjeni naravi.

 

Cena paketa: od 593€ na osebo

Cena vključuje vodenje, prevoz in nastanitev z zajtrkom.

 

Paket je možno prilagajati posameznikovim željam in fizičnim sposobnostim. Minimalno število udeležencev sta dve osebi.

Število dni

5 dni

Cena

593 €

Več informacij

KAMP KOREN KOBARID

Ladra 1 b, 5222 Kobarid

Mail: [email protected]

Web: www.kamp-koren.si

Tel: 00386 538 91 311

Doživetja v bližini

7-dnevni pohodniški paket Kamp Koren

Vabimo vas, da z našo pomočjo v polnosti doživite dolino smaragdne Soče in mogočne vrhove nad njo. Bivanje v naših eko brunaricah ponuja udobno preživljanje prostega časa, da boste na pohodih spočiti in dobre volje.

4-dnevni družinski pohodniški paket Kamp Koren

Vabimo vas, da z našo pomočjo v polnosti doživite dolino smaragdne Soče. Bivanje v naših eko brunaricah ponuja udobno preživljanje prostega časa, da boste na pohodih spočiti in dobre volje.

Nastanitve v bližini