7-dnevni pohodniški paket Kamp Koren

Vabimo vas, da z našo pomočjo v polnosti doživite dolino smaragdne Soče in mogočne vrhove nad njo. Bivanje v naših eko brunaricah ponuja udobno preživljanje prostega časa, da boste na pohodih spočiti in dobre volje. Kobarid je eden najbolj znamenitih zgodovinskih krajev v Sloveniji, znan predvsem po bitki v oktobru 1917. Zgodovinski dogodki so predstavljeni v Kobariškem muzeju. V kraju je tudi znana sirarna Planika z muzejem sirarstva, v katerem je predstavljena večstoletna tradicija posoškega sirarstva. Poleg zgodovinske in kulturne dediščine pa je dolina Soče bogata tudi z naravnimi danostmi, ki jih lahko občudujemo tudi med hojo v gore.

Prvi dan: Namestitev v eko brunaricah in odkrivanje lepot v sklopu Kobariške zgodovinske poti.

Izlet pričnemo po Soški poti ob smaragdni Soči z ogledom enega najlepših slapov z nekakšno podzemeljsko dvorano, katere dno zaliva tolmun modrozelene barve.

 

Drugi dan: Pohod iz planine Kuhinje, čez Krn (2244m) do Krnskega jezera in Lepene (lahka pot, 8-9h).

Vzpon na Krn bo zagotovo eden najlepših, saj bomo odkrivali krnsko pogorje v vsej svoji lepoti in zgodovini prve svetovne vojne. Že z vrha bomo zagledali največje visokogorsko Krnsko jezero in se mimo njega vračali v dolino.

 

Tretji  dan: Sprehod do slapa Curk in sprostitveni večer ob odprtem ognju.

Sodelovanje pri sirjenju na tradicionalen način v vasici pod Krnom. Sledila bo tudi pokušina domačih zeliščnih žganj in mlečnih izdelkov.

 

Četrti in peti dan: Vzpon po zelo zahtevni poti na Triglav (2864m) s prenočevanjem v koči na Doliču.

Triglav je najvišji vrh Slovenije 2863 in ima vsako leto največ obiska. Naša pot se začne v dolini Zadnjice in nas po mulatjeri pripelje do Doliča in nato na vrh Triglava. Ves čas bomo imeli izjemne razglede na okoliške gore.

 

Šesti dan: Pohod iz Riffugia Pellizo na Matajur (1642m, lahka pot, 2h).

Sledi še izlet na Matajur po italijanski strani. Na vrhu stoji manjša cerkev-kapela, razgledi pa sežejo vse do Karnijskih Alp.

 

Sedmi dan: Zadnji dan sledi krajši pohod po Soški poti in zaključek bivanja.

Za konec pa se bomo podali po Soški poti ob smaragdni Soči z ogledom enega najlepših slapov z nekakšno podzemeljsko dvorano, katere dno zaliva tolmun modrozelene barve.

 

Cena paketa: od 847€ na osebo

Cena vključuje vodenje, prevoz in nastanitev z zajtrkom.

 

Paket je možno prilagajati posameznikovim željam in fizičnim sposobnostim. Minimalno število udeležencev sta dve osebi.

Število dni

7+ dni

Cena

847 €

Več informacij

KAMP KOREN KOBARID

Ladra 1 b, 5222 Kobarid

Mail: [email protected]

Web: www.kamp-koren.si

Tel: 00386 538 91 311

Doživetja v bližini

Pohodniški paket v Hotelu San Martin

Dve nočitvi v hotelu in prelepe pohodniške poti.

Doživetja v Novi Gorici, na Trnovsko Banjški planoti in v Vipavski dolini

Doživite sončno Goriško. Razburljivim zgodbam zahodne Slovenije prisluhnite v vaseh in v gozdovih, na pobočjih in na vrhu zelenih hribov. Naj vas navdihnejo razgledi na smaragdno reko Sočo, na Julijske Alpe ter na Jadransko morje. Spoznajte prijazne domačine, tradicijo domačih obrti in uživajte v kulinaričnih razvajanjih.

Poti v bližini

Nastanitve v bližini