Kolesarjenje > Kolesarske destinacije > KOLESARJENJE NA ŠKOFJELOŠKEM

KOLESARJENJE NA ŠKOFJELOŠKEM

Kolesarskim navdušencem, ljubiteljem gorskega kolesarjenja, so po raznolikem Škofjeloškem hribovju na voljo urejene in dobro označene kolesarske poti, združene v preko 300 km dolgo Loško kolesarsko pot (12 etap), ljubiteljem lagodnejših kolesarskih izletov pa Loški kolesarski krog – krožna ravninska kolesarska pot okoli Škofje Loke. Poleg kolesarskih etap Loške kolesarske poti je zanimiv, a primernejši za kondicijsko dobro pripravljene kolesarje, tudi Kolesarski krog občine Gorenja vas – Poljane (3 etape), v skupni dolžini 115 km, s pričetkom in zaključkom na Trgu Ivana Regna V Gorenji vasi.

Pri kolesarskih podvigih vam bosta prav gotovo v pomoč zemljevida Loške kolesarske poti in Kolesarskega kroga občine Gorenja vas – Poljane z vrisanimi in opisanimi etapami ter z informacijami o dodatni turistični ponudbi ob kolesarskih poteh.
V planinskih kočah, gostiščih ter na kmetijah odprtih vrat vas bodo z veseljem sprejeli in vam postregli z lokalnimi dobrotami, prešerna gostoljubnost domačinov pa bo v vas zasejala željo, da svoj izlet podaljšate oziroma se na Škofjeloško kmalu spet vrnete.

Vrsta kolesarjenja v destinaciji: gorsko, družinsko.

KONTAKT:
Turizem Škofja Loka, Kidričeva cesta 1a, 4220 Škofja Loka
tel.: 04/ 517 06 00, 051/ 427 827
e-mail: [email protected]
www.skofja-loka.com

Doživetja v bližini

Namestitve v bližini