Bled

Blejsko jezero je ikona slovenskega turizma, hkrati pa z lego v bližini Triglavskega narodnega paka odlično izhodišče za vse vrste kolesarskih tur. Te vas bodo vodile skozi bogato kulturno in naravno dediščino kraja in okolice.

Blejski kot je zelo primeren za kolesarje, pa naj bodo to nezahtevni starejši gostje, družine ali pa zagrizeni rekreativci. Raznovrstne ceste in poti med vasmi v okolici Bleda so primerne za krajše kolesarske izlete, gosta mreža gozdnih cest na Jelovici, Pokljuki in Mežaklji pa lahko zadovolji še tako zahtevnega gorskega kolesarja. Na Bledu si lahko v več agencijah sposodite kolo in po želji tudi najamete vodnika.

Kolesarske ture
Poti v okolici Bleda so speljane po malo prometnih cestah, predvsem pa po makedamskih cestah. Najbolj znana je seveda pot okoli jezera, ki je s svojo dolžino 6 km in enostavnim profilom primerna tudi za družine z majhnimi otroci. Od jezera vodijo številne poti, zelo zanimiva je kolesarska pot Radovna po dolini reke Radovne, torej po Triglavskem narodnem parku. Dolga je 16 km, speljana po makedamski cesti in poleg kolesarjenja pa se boste zaposlili tudi na številnih informacijskih točkah.
Tura Mali blejski krog nas vodi po okolici Bleda in kljub dolžini 30 km jo lahko prekinemo kadarkoli in se vrnemo nazaj na Bled. Pot se začne v smeri kanjona Save Dolinke vodi do znamenite soteske Vintgar, po tipičnih gorenjskih vasicah ter ob strugi reke Save Dolinke.
Bled je odlično izhodišče tudi za zahtevnejše cestne in gorske ture, saj od tod vodijo povezave vse do Bohinja in obronkov Triglavskega narodnega parka, s kratkim prečenjem tukaj že zelo ozke Ljubljanske kotline pa smo že pod gorami Karavank.

 

Kolesarske ture in poti

  • Skupna dolžina: 330 km
  • Število vseh tur: 10
  • Označene poti: 3
  • Najnižja in najvišja točka: 500 - 1.180 m.n.v.

Informacije

TIC Bled

Cesta svobode 10

4260

Bled

t +386 (0)4 574 11 22

e [email protected]

www.bled.si

Doživetja v bližini

Bed and Bike paket

Najvišje ležeči hotel v Sloveniji v osrčju Alp ponuja tudi paket za gorske kolesarje.

Pohodniški/kolesarski paket Hit Holidays Kranjska Gora

Pohodniški/kolesarski paket nudi raznolike aktivnosti za posameznike ali družine. Preživite svoje počitnice aktivno!

Poti v bližini

Nastanitve v bližini